- Branded Content -

Groen kan overal, ook waar het eigenlijk niet kan

Openbaar groen brengt verkoeling, houdt water vast en kan met de juiste producten overal toegepast worden.

De openbare ruimte verandert. Door de klimaatveranderingen en urbanisering ontstaan problemen als hittestress en wateroverschotten. Hier zijn stijgende temperaturen en de pieken van regenval de oorzaak van. De toenemende verstening in steden draagt ook bij aan deze problematiek. Grijsen heeft als inrichter van de buitenruimte dagelijks met deze opgaven te maken.

Zitgelegenheden zijn mooi met kantopsluitingen te combineren en zorgen zo voor een effectievere en efficiëntere inrichting van de openbare ruimte.


Foto boven: Ook kantopsluitingen garanderen een mooie afscheiding tussengroen en verharding.

De meerwaarde van groen

Uit verschillende onderzoeken blijkt dat meer groen een oplossing kan zijn voor deze problematiek. Groen verkoelt door het creëren van natuurlijke schaduw. Ook kan groen de pieken van regenval opvangen. Grijsen ziet ook dat groen lang niet overal te realiseren is door kabels, leidingen, grond met archeologische waarde en plekken die tijdens bepaalde periodes van het jaar toegankelijk moeten blijven. Plantenbakken zijn dan een mooie oplossing. Doordat de plantenbakken eenvoudig te verplaatsen zijn, beschik je over een flexibele groene inrichting. Met de juiste voorzieningen in de plantenbak functioneert de boom optimaal. Een correcte afwatering voorkomt bacteriën en schimmels. Plantenbakken zijn leverbaar met gecoate metalen panelen, cortenstalen panelen en houten panelen.

Ook kantopsluitingen garanderen een mooie afscheiding tussen groen en verharding. Het voegt een extra dimensie toe aan de openbare ruimte en creëert mogelijkheden om elementen te combineren. Zo zijn zitgelegenheden mooi te combineren met kantopsluitingen voor een effectievere en efficiëntere inrichting van de openbare ruimte. De kantopsluiting kan uitgevoerd worden in gecoat staal, cortenstaal en duurzame betonelementen.


Grijsen Park- en Straatdesign
Winterswijk
0543 516 950
www.grijsen.nl

Plantenbakken zijn leverbaar met gecoate metalen panelen, cortenstalen panelen en houten panelen.