Wat zijn de smart mobility-trends voor 2019?

Smart mobility is een hot item in mobiliteitsland. Maar wat zijn de trends voor 2019? We vroegen het aan jonge professionals en ouwe wijsheren uit het vak. "De grenzen worden zichtbaar."

Smart Mobility

Tijdens het Nationaal Voetgangerscongres (NVC) op 25 september stelden wij aan Arend de Geus, journalist en dagvoorzitter tijdens het NVC, en Filip van As, mede-initiatiefnemer van Tour de Force, de vraag hoe zij denken over de smart mobility-trend van 2019.
De Geus gaf het volgende antwoord: “Ik denk vooral aan pakketvervoer. Steeds meer bussen rijden driekwart leeg door de stad. Ik denk dat verschillende bezorgsystemen met elkaar samen gaan werken om ervoor te zorgen dat er volle bestelauto’s gaan rijden.”

De beperkingen van smart mobility

Filip van As, oud-wethouder en tegenwoordig afdelingsvoorzitter van Veilig Verkeer Nederland in Zwolle, denkt dat het in 2019 juist gaat over de beperkingen van smart mobility. “Naast de kansen van smart mobility denk ik dat de grenzen van het thema in beeld komen. Verkeersdeelnemers die geen gebruik maken van smart mobility worden bijvoorbeeld geconfronteerd met de risico’s die het in het verkeer kan opleveren.”

Jonge professionals

Ook jonge professionals werd gevraagd naar hun mening over de smart mobility-trends in 2019. Ze zijn in verschillende gebieden werkzaam binnen de mobiliteitswereld. De ene is werkzaam in het openbaar vervoer, een ander zet zich in voor voetgangers en fietsers en de derde spart met bewoners over de verbreding van een weg. Wij legden hun quotes vast in de 'Biind Box'.