Samen weten we meer

Dat is de slogan van Biind. Integraal, oplossingsgericht en direct toepasbaar; die pijlers staan centraal bij al onze uitingen. Zo ook tijdens Biind Brainz, drie kennis- en inspiratiedagen waar wij je van harte voor uitnodigen!


Samen 240 minuten lang denken, doen, discussiëren, ontspannen en acties noteren voor morgen. Dat is Biind Brainz. Op 5, 6 en 7 februari kies je een (of meerdere) thema’s om bij te wonen en om samen op zoek te gaan naar oplossingen die het verschil kunnen maken. Elk thema beslaat een dagdeel – ochtend of middag – en bestaat uit een prikkelende keynote door een dagvoorzitter en twee rondes parallelsessies. De dagdelen worden verbonden door een smakelijke lunch waarin ontmoeting centraal staat.

Benieuwd naar meer? Laat je overtuigen door onze dagvoorzitters!

Klimaat – 5 februari ochtend

Wytse Dassen, omgevings- en procesmanager Twynstra Gudde


Door zijn ervaring bij ingenieursbureaus is Wytse een goede inhoudelijke gesprekspartner op het gebied van o.a. water, klimaatadaptatie en ruimtelijke ontwikkeling. Ook helpt hij gemeenten, waterschappen en provincies met het inrichten en voeren van de klimaatrisicodialogen.


Groen – 5 februari middag

Suze Gehem, directeur De Groene Grachten en Rooftop Revolution


“Stedelijk groen kan zorgen voor meer bijen, biodiversiteit, schone lucht en waterberging bij hevige regenbuien. Samen met u gaan we tijdens Biind Brainz aan de slag om groen tot startpunt van de stedelijke verduurzamingsopgave te maken, in plaats van het te zien als sluitstuk."


Toegankelijkheid – 6 februari ochtend

Denise Janmaat, directeur Nederlands Instituut Toegankelijkheid


“Door de ratificatie van het VN-verdrag kan je niet meer om toegankelijkheid heen. Maar de algemene opvatting is dat het niet sexy is en vooral geld kost. Hoe fijn is het om in één dagdeel te ontdekken dat het veel makkelijker kan dan je nu misschien denkt?”


Smart City – 7 februari ochtend

Hans Nouwens, programmadirecteur Nationaal Smart City Living Lab


Voor mij betekent smart city: precies weten wat wanneer gebeurt. Daarvoor is data nodig. Het lijkt me verstandig dat veel gemeenten daarvoor samen gaan werken, zodat niet iedereen opnieuw het wiel uitvindt. Die samenwerking zoeken we op tijdens Biind Brainz.”


Smart Mobility – 7 februari middag

Bram Hendrix, directeur Smart Mobility bij Automotive NL


“Smart mobility wordt bij veel overheden gebruikt om concrete opgaven op te lossen, zoals in Noord-Holland en in Limburgse gemeenten. Toch is smart mobility geen toverwoord, er zitten ook grenzen aan. Ik nodig u graag uit om mee te praten en discussiëren tijdens Biind Brainz, op 7 februari in Zwolle.”