Biind Update

Weten waar wij als Biind Team mee bezig zijn? Je leest het hier!

Op 15 december vindt de derde editie van het Hub congres plaats, op de campus van de Erasmus Universiteit in Rotterdam. We trekken samen op met het seminar Master City Developer en de Zero Emissie Conferentie.

ZE Conferentie

In de ochtend vindt de ZE Conferentie plaats. In bussenland staat 2025 met rode pen omcirkeld: dan moeten alle nieuwe bussen ‘zero emissie aan de uitlaat’ rijden. Maar wat zijn de risico’s en de kansen, nu nieuwe ontwikkelingen zich voordoen? Hoor het tijdens de Zero Emissie Conferentie op 15 december, onder leiding van dagvoorzitter Marc Maartens.

Nationaal Hub Congres

Het Nationaal Hub Congres 2022 is dé plek waar bestuurders, beleidsmakers, projectleiders, innovatoren, adviseurs vanuit de domeinen (stads)logistiek, energie en mobiliteit elkaar ontmoeten, informeren en inspireren. Markt, onderwijs en overheid vinden de verbinding.

Seminar MCD

Dit seminar is interessant voor een ieder die zich buigt over inbreiding, binnenstedelijke ontwikkelingen, herontwikkeling van terreinen en gebouwen, het opnieuw inrichten van straten, pleinen en steden. Kortom: projectontwikkelaars, gebiedsontwikkelaars, vastgoedmensen, parkeerexploitanten, stedenbouwkundigen, mobiliteitsexperts, verkeerskundigen en parkeerprofessionals zijn aanwezig bij dit seminar.

Houd hubcongres.nl in de gaten voor het programma en deelnamemogelijkheden

15 november: OVL Symposium

NSVV, OVLNL en Acquire Publishing organiseren op 15 november (in de week van GLOW 2022) gezamenlijk weer het OVL Symposium. Na een mooie tussenstop in 2021 bij het Spoorwegmuseum zetten we zoals gebruikelijk dit jaar weer onze tenten op in Eindhoven. Voor een dag vol actuele kennis, netwerkmomenten en uiteraard een diner én GLOW-excursie.

Zo houden we de traditie van het jaarlijks symposium in stand. En komen tegemoet aan de behoefte bij onze leden en relaties om kennis te delen, bij te praten met (on)bekenden en de belangrijkste ontwikkelingen in het vakgebied te bespreken. Wilt u er ook dit jaar weer bij zijn? Meld u vandaag nog aan!

Wegens succes herhaald!

Op 15 november 2022 kun je samen met andere vakprofessionals een middag op de UvA de masterclass Anders Denken volgen. Live, in de schoolbanken, geven professor Marco te Brömmelstroet en Thalia Verkade van de Correspondent deze masterclass als aanvulling op hun boek ‘Het recht van de snelste’. In dit boek ontdekten te Brömmelstroet en Verkade dat de logica van het (auto)verkeer onze publieke ruimte heeft overgenomen én dat het denken over het mobiliteitssysteem is vastgeroest. ‘Het is een hardnekkige knoop van schijnbaar onbetwistbare richtlijnen, normen en regels’. Daarmee schetst te Brömmelstroet tegelijkertijd ‘de frustratie’ waar vakprofessionals tegenaan kunnen lopen bij een reflectie op hun handelen. Kom naar de masterclass en herijk je uitgangspunten, leer opnieuw  te denken over richtlijnen, normen en regels en maak maatschappelijke impact.

Masterclass Loop! - wegens succes herhaald

Hoe maak je een stad loopvriendelijk? Verschillende steden schrijven al in hun omgevingsvisie dat lopen belangrijk is, maar hoe geef je handen en voeten aan deze uitspraak? Wat betekent dat concreet? In deze masterclass krijg je uitgebreid antwoord, je hoort en ziet hoe andere steden hier al voortvarend mee aan de slag zijn gegaan en je krijgt inzicht in de keuzes die gemaakt moeten worden, bijvoorbeeld als het gaat om de verdeling van ruimte.

Deze masterclass neemt je mee in het omgekeerd ontwerpen op basis van het STOP-principe, waarbij de aandacht allereerst uitgaat naar voetgangers (stappers), dan naar fietsers (trappers), gevolgd door openbaar vervoer en personenwagens. Gaststad Utrecht, voorloper op voetgangersgebied, vertelt over de leerpunten en uitdagingen die de stad kent.

En: je leert bewust kijken door de ogen van een voetganger. Na de masterclass weet je wat ze nodig hebben en hoe je dat voor elkaar krijgt. Volg de masterclass en ga daarna vol nieuwe kennis en inspiratie aan de slag!

NIEUW: Succesvolle participatie

Plannen voor de fysieke leefomgeving waar echt iedereen blij van wordt

Met de nieuwe Omgevingswet in het vizier zijn gemeenten en projectontwikkelaars al volop bezig om goede stappen te nemen op participatiegebied. Echter, hoe zet je participatie in voor optimaal draagvlak? Het boek Succesvolle Participatie van auteur Caro Niestijl geeft daar antwoord op. Het boek biedt enerzijds praktisch overzicht en structuur in het proces en anderzijds waardevolle wetenschappelijke inzichten.

Het boek ‘Succesvolle participatie’ geeft handen en voeten aan participatie op basis van menselijke betrokkenheid. Niet als wettelijk opgelegde verplichting. Het gaat over het inrichten van omgevingsprocessen met complexe stakeholderproblematiek waarbij iedereen tevreden wordt. Langs de metafoor van een Kersenboom legt Niestijl uit dat een goed participatie proces vier interventieniveaus heeft; namelijk die van de systeemwereld, het fysieke plan, de interactie en de belevingswereld van de stakeholders en hoe je die met elkaar vervlecht.