Beheer met meerwaarde

Op donderdag 25 november is het weer tijd voor het jaarlijkse feestje voor de beheerder van de fysieke leefomgeving tijdens NCBOR 2021, het Nationaal Congres Beheer Openbare Ruimte. Met dit jaar als thema ‘Beheer met meerwaarde’.

De laatste jaren zien we steeds meer waardering ontstaan voor onze fysieke leefomgeving. En daar kunnen we vanuit beheer nog meer waarde aan toevoegen. Niet alleen schoon-heel-veilig de fysieke leefomgeving op orde houden, maar slim combineren van kennis, inzicht, contacten in de omgeving en natuurlijk de ervaring van de beheerder. Gastgemeente Helmond heeft de afgelopen jaren actief ingezet op sturen op resultaat in plaats van handelen vanuit budgetruimte en kreeg de organisatie, het bestuur en ook de bewoners mee in de plannen. Daar zijn ze terecht trots op en dat daarom staat NCBOR 2021 in het teken van “Beheer met meerwaarde".

Maximaliseer de waarde

We zien hoe data en nieuwe inwinningstechnieken ons nieuwe inzichten geven die helpen om beter ons beheer en onderhoud te plannen, risico’s in te schatten en de samenwerking te zoeken met andere partijen. Werken volgens de principes van assetmanagement maximaliseert de waarde van alles wat we buiten doen. Je spreekt de juiste taal met elke doelgroep.

Creëer meerwaarde

Als beheerder ken je de fysieke leefomgeving als geen ander en weet je hoe je samen met de gebruikers, samenwerkende partijen en je eigen organisatie het optimale uit de fysieke leefomgeving kunt halen. Je weet meerwaarde te creëren.

Het inhoudelijk programma

In de middag staan maar liefst 12 deelsessies op het programma. Centraal in alle sessies staan de vragen: welke meerwaarde, hoe pak je het aan, voor wie biedt het meerwaarde en welke rol heeft de beheerder daarin?

In de sessies komt uiteraard gastgemeente Helmond aan het woord, zij vertellen graag meer over hun ervaringen van beheer met meerwaarde. Andere actuele thema’s als data, kennis van de beheerder (in samenwerking met Managing Public Space), assetmanagement en beeldkwaliteit in combinatie met ecologisch beheer mogen natuurlijk niet ontbreken.

Ontmoet alvast de hoofdsprekers

We hebben dit jaar drie hoofdsprekers met elk een andere focus, maar met één gemeenschappelijke deler: transitie. Of het nu gaat om het vergroenen en verduurzamen van de fysieke leefomgeving, klimaatadaptatie of verandering in algemene zin. Zij hebben elk hun eigen verhaal.

NCBOR is hét jaarlijkse event voor beheerders van de fysieke leefomgeving. Je deelt kennis op strategisch en tactisch niveau en ontmoet nieuwe én bekende vakgenoten. Tijdens NCBOR 2021 nemen we je graag mee langs diverse onderwerpen die jou gaan helpen nog meer uit beheer te halen. Tools, kennis en een prachtig netwerk die jij kunt gebruiken om je werk makkelijker, beter én leuker uit te voeren.

Doe je mee?

Schrijf je alvast in via de onderstaande link in en we zien elkaar op 25 november in De Traverse in Helmond!