Biind Update

Weten waar wij als Biind Team mee bezig zijn? Je leest het hier!

Nationaal Voetgangerscongres

Het Nationaal Voetgangerscongres is het enige vakevenement waar lopen in alle facetten centraal staat. Het Nationaal Voetgangerscongres stelt zich ten doel vakprofessionals met elkaar te verbinden. Samen kijken naar, praten over en werken aan integrale oplossingen die gezondheid, mobiliteit, leefbaarheid en verblijfskwaliteiten combineren. Kortom, die leiden tot vitale steden en dorpen.

Je ontmoet collega’s uit je eigen vakgebied, legt verbinding met professionals uit andere domeinen en wisselt kennis, visies en visitekaartjes uit. En gaat geïnspireerd én met concrete tips en actiepunten huiswaarts. Doe je ook mee? Dan zetten we samen een stap vooruit!

Webinar: Meer ruimte voor fietsers en voetgangers in dorp en stad, zo doe je dat!

Meer ruimte voor fietsers en voetgangers? Graag! Maar hoe krijgen we het vertaald naar uitwerkingen op straat? Zijn er handvaten waarmee we voor elke straat een passende oplossing kunnen maken? Zeker. Je hoort er alles over tijdens het lunchwebinar op 22 september van 12.00 - 13.00 uur. Meld je vandaag vast even (gratis) aan.

Nationaal Verkeerskundecongres

Kom ook verbinden, praten, discussiëren en elkaar ontmoeten tijdens hét congres voor en door verkeerskundigen en mobiliteitsprofessionals! Volg een boeiend programma vol nieuwe inzichten, bezoek sessies gebaseerd op papers geschreven door jouw vakgenoten. We ontmoeten je graag op 2 en 3 november tijdens het Nationaal Verkeerskundecongres!

De toekomst van mobiliteit Gastheer provincie Groningen kijkt vooruit, naar de toekomst van onze mobiliteit. Onze mobiliteit is altijd in beweging. De keuzes die we vandaag maken, bepalen hoe onze steden, dorpen, onze snelwegen, onze reisbewegingen en ons dagelijks leven eruit zal zien. Kijk je mee naar een hoopvolle toekomst?

HEB JIJ HET BESTE INITIATIEF VAN NEDERLAND?

Na het succes van vorig jaar, reikt Platform Ruimte voor Lopen dit jaar opnieuw de LoopAward uit. Er worden twee initiatieven beloond die bijdragen aan meer ruimte voor lopen in Nederland. Een award wordt uitgereikt aan de organisatie die het meeste heeft bijgedragen aan meer (toekomstige) ruimte voor lopen in de fysieke omgeving. De tweede award is bedoeld voor het meest aansprekende maatschappelijke initiatief dat ervoor heeft gezorgd dat (meer) mensen zijn gaan lopen.

Tijdens het Nationaal Voetgangerscongres op 13 oktober 2022 in Zwolle maken we de uiteindelijke winnaars van de LoopAward bekend. Tot en met 12 september kun je je initiatief aanmelden!

Wegens succes herhaald!

Op 15 november 2022 kun je samen met andere vakprofessionals een middag op de UvA de masterclass Anders Denken volgen. Live, in de schoolbanken, geven professor Marco te Brömmelstroet en Thalia Verkade van de Correspondent deze masterclass als aanvulling op hun boek ‘Het recht van de snelste’. In dit boek ontdekten te Brömmelstroet en Verkade dat de logica van het (auto)verkeer onze publieke ruimte heeft overgenomen én dat het denken over het mobiliteitssysteem is vastgeroest. ‘Het is een hardnekkige knoop van schijnbaar onbetwistbare richtlijnen, normen en regels’. Daarmee schetst te Brömmelstroet tegelijkertijd ‘de frustratie’ waar vakprofessionals tegenaan kunnen lopen bij een reflectie op hun handelen. Kom naar de masterclass en herijk je uitgangspunten, leer opnieuw  te denken over richtlijnen, normen en regels en maak maatschappelijke impact.

NIEUW: Succesvolle participatie

Plannen voor de fysieke leefomgeving waar echt iedereen blij van wordt

Met de nieuwe Omgevingswet in het vizier zijn gemeenten en projectontwikkelaars al volop bezig om goede stappen te nemen op participatiegebied. Echter, hoe zet je participatie in voor optimaal draagvlak? Het boek Succesvolle Participatie van auteur Caro Niestijl geeft daar antwoord op. Het boek biedt enerzijds praktisch overzicht en structuur in het proces en anderzijds waardevolle wetenschappelijke inzichten.

Het boek ‘Succesvolle participatie’ geeft handen en voeten aan participatie op basis van menselijke betrokkenheid. Niet als wettelijk opgelegde verplichting. Het gaat over het inrichten van omgevingsprocessen met complexe stakeholderproblematiek waarbij iedereen tevreden wordt. Langs de metafoor van een Kersenboom legt Niestijl uit dat een goed participatie proces vier interventieniveaus heeft; namelijk die van de systeemwereld, het fysieke plan, de interactie en de belevingswereld van de stakeholders en hoe je die met elkaar vervlecht.