Biind Update

Weten waar wij als Biind Team mee bezig zijn? Je leest het hier!

Nationaal Hub Congres | 17 november 2022

Op 17 november staat de derde editie van het HUB congres geprogrammeerd. Na twee online edities met totaal meer dan 700 deelnemers, gaan we nu live! Samen met de Adviesraad en gastheer stellen we een inspirerend kennis- en netwerkevenement samen. Om zo de doelen van dit jaarlijkse evenement in te vullen en een bijdrage te leveren aan de verdere implementaties van HUB's in Nederland.

Door:

  • De actuele stand van zaken met elkaar te bespreken.
  • Blijvende verbindingen te leggen tussen uiteenlopende stakeholders en doelgroepen.
  • HUB’s niet als doel maar als middel voor tal van grotere opgaven te positioneren.
  • Een uitgebreid voor, tijdens en na programma om de impact (nog) meer te laten zijn dan alleen op 17 november.
  • Een gezellige dag met kennis-, netwerken én fun elementen.

Inclusief vierde editie van de Zero Emissie Conferentie

Onze ZE Conferentie organiseren we op dezelfde locatie als het Hub Congres. Op 17 november bespreken we dus ook de stand van zaken rond zero emissie vervoer (bussen, stadslogistiek en meer). En tijdens de inloop, lunch en borrel brengen we deze werelden letterlijk bij elkaar om zo de kennisuitwisseling nog een extra dimensie te geven.

Voor wie?

Het Nationaal Hub Congres 2022 is dé plek waar bestuurders, beleidsmakers, projectleiders, innovatoren, adviseurs vanuit de domeinen (stads)logistiek, energie en mobiliteit elkaar ontmoeten, informeren en inspireren. Markt, onderwijs en overheid vinden de verbinding.

Wegens succes herhaald!

Op 15 november 2022 kun je samen met andere vakprofessionals een middag op de UvA de masterclass Anders Denken volgen. Live, in de schoolbanken, geven professor Marco te Brömmelstroet en Thalia Verkade van de Correspondent deze masterclass als aanvulling op hun boek ‘Het recht van de snelste’. In dit boek ontdekten te Brömmelstroet en Verkade dat de logica van het (auto)verkeer onze publieke ruimte heeft overgenomen én dat het denken over het mobiliteitssysteem is vastgeroest. ‘Het is een hardnekkige knoop van schijnbaar onbetwistbare richtlijnen, normen en regels’. Daarmee schetst te Brömmelstroet tegelijkertijd ‘de frustratie’ waar vakprofessionals tegenaan kunnen lopen bij een reflectie op hun handelen. Kom naar de masterclass en herijk je uitgangspunten, leer opnieuw  te denken over richtlijnen, normen en regels en maak maatschappelijke impact.

Webinar: Meer ruimte voor fietsers en voetgangers in dorp en stad, zo doe je dat!

Meer ruimte voor fietsers en voetgangers? Graag! Maar hoe krijgen we het vertaald naar uitwerkingen op straat? Zijn er handvaten waarmee we voor elke straat een passende oplossing kunnen maken? Zeker. Je hoort er alles over tijdens het lunchwebinar op 22 september van 12.00 - 13.00 uur.

Door middel van twee casussen nemen de experts van Biind-partner Mobycon jullie mee met in het ontwerpproces voor een straat in de stad en een in een dorp. Beide ontwerpprocessen begonnen vanuit het (gewenste) gevoel en de identiteit van de straten, om die daarna af te wegen tegen de (gewenste) gebruikers van de straat. Eerst is op structuurniveau de straat bekeken, om vervolgens in te zoomen tot het straatniveau. Met een ontwerp als eindresultaat.

Wil je ook je lunch van 22 september nuttig besteden door het webinar bij te wonen? Leuk! Meld je vandaag nog gratis aan via het aanmeldformulier. In aanloop naar het webinar sturen we je dan aanvullende informatie en de link voor deelname.

Bestel nu het boek Succesvolle Participatie!

Hoe zorg je dat jouw plan optimaal draagvlak krijgt? Wat motiveert stakeholders en omwonenden om voortvarend met elkaar aan de slag te gaan? Hoe voorkom je op voorhand stagnatie en kostbare bezwaarprocedures? Welke projectfases kan je benutten voor participatie die inspireert in plaats van demotiveert? Hoe ontstaat een excellent omgevingsontwerp en wat is jouw rol daarin?

Met het boek 'Succesvolle participatie'  van Caro Niestijl geef je handen en voeten aan participatie op basis van menselijke betrokkenheid. Niet als wettelijk opgelegde verplichting. Je wordt vaardig in het inrichten van omgevingsprocessen met complexe stakeholderproblematiek en je weet deze tot een resultaat te brengen waar iedereen nog lang trots op zal zijn.

De auteur heeft meer dan 25 jaar ervaring met ruimtelijke ontwerpopgaven en weet alles over het begeleiden van mensen tijdens ingrijpende veranderprocessen. Constructief participeren zit hen in het bloed. Nieuwsgierig? Bestel dan vandaag nog je eigen exemplaar.

Nationaal Verkeerskundecongres

Kom ook verbinden, praten, discussiëren en elkaar ontmoeten tijdens hét congres voor en door verkeerskundigen en mobiliteitsprofessionals! Volg een boeiend programma vol nieuwe inzichten, bezoek sessies gebaseerd op papers geschreven door jouw vakgenoten. We ontmoeten je graag op 2 en 3 november tijdens het Nationaal Verkeerskundecongres!

De toekomst van mobiliteit Gastheer provincie Groningen kijkt vooruit, naar de toekomst van onze mobiliteit. Onze mobiliteit is altijd in beweging. De keuzes die we vandaag maken, bepalen hoe onze steden, dorpen, onze snelwegen, onze reisbewegingen en ons dagelijks leven eruit zal zien. Kijk je mee naar een hoopvolle toekomst?