Biind Update

Weten waar wij als Biind Team mee bezig zijn? Je leest het hier!

image
image

Loop!

"Het boek Loop! staat vol met innovatieve vergezichten, stedenbouwkundige praktijkvoorbeelden en concrete uitvoeringstips voor het inrichten van een loopvriendelijke stedelijke omgeving".

Het is HET boek voor iedereen die zich vakmatig bezighoudt met de inrichting van steden en dorpen en graag wil weten hoe we deze loopvriendelijker kunnen maken.

Verbindingsfestival Slimme Stad

Op 30 september organiseren we de vierde editie van het Verbindingsfestival. Deze keer staat het evenement in het teken van de Slimme Stad. De ontwikkeling van technologie zorgt ervoor dat we onze steden steeds slimmer en efficiënter kunnen inrichten. Dit biedt kansen aan alle domeinen in de fysieke leefomgeving. Scenario’s zijn op voorhand door te rekenen, beleidskeuzes worden daardoor minder gemaakt op basis van een onderbuikgevoel, maar gebaseerd op harde data. Dat scheelt tijd en geld. Risico’s zijn er ook, met name op het gebied van privacy en veiligheid. Ook vraagt de digitalisering van onze samenleving om een schaalsprong op het gebied van kennis en vaardigheden. 

Het Verbindingsfestival de Slimme Stad is dé plek om die kennis een stap verder te brengen. Een keur aan sprekers, verdiepingssessies en discussies komt voorbij, gemixt met een fijne portie fun. Zoals je van ons gewend bent natuurlijk. 

Meld je nu aan voor het vierde Verbindingsfestival

HUB Congres

Op donderdag 16 september organiseren we voor de tweede keer het Nationaal HUB Congres. Haal, breng en verrijk je kennis en netwerk.

We zorgen tijdens het congres voor verbinding dwars door alle sectoren, lagen en functies heen. We geven het podium aan inspirerende nieuwe inzichten én ontmoeten (on)bekende vakgenoten. Naast het verbinden van mensen en ideeën om samen Hub oplossingen een impuls te geven, gaan we ook de diepte in op de drie belangrijke Hub thema’s van dit moment:

Energiehubs

(Stads)logistieke hubs

Mobiliteitshubs

Aan de concrete invulling van het programma wordt hard gewerkt. Als het even kan komen we live bij elkaar. Binnenkort hakken we de knoop door. En bepalen op basis daarvan het deelnametarief. Zet dus vast 16 september in je agenda en geef je op voor de interesselijst. We sturen je dan een mail zodra we meer informatie hebben en je je kunt aanmelden.

Nieuwe Biind Expert: Niels van der Vaart

Niels is geograaf van huis uit en sinds 2011 werkzaam bij Esri in Nederland. Op dit moment houdt hij zich als manager innovatie en portfolio ontwikkeling bezig met de laatste ontwikkelingen in het GIS-software, technologische innovaties en het aansluiten van het productportfolio van Esri op de Nederlandse situatie. Hierin werkt Niels veel samen met klanten, partners en onderzoeks- en onderwijsinstellingen in Nederland en legt verbinding met de research en development activiteiten van Esri om het portfolio te blijven ontwikkelen.

Ook onderdeel worden van de Biind Community? Kijk op biind.nl/expert-worden