Biind Update

Weten waar wij als Biind Team mee bezig zijn? Je leest het hier!

1 & 2 juni: Nationaal Fietscongres

Het Nationaal Fietscongres is er om te leren, te ontmoeten, oplossingen en vraagstukken te bespreken maar vooral elkaar te inspireren. Al tien jaar komen fietsprofessionals uit Nederland en België samen om in een goede mix van kennis, netwerken en ontspanning de laatste actuele vraagstukken van vandaag en morgen rondom het thema fiets te bespreken.

Zoek de grens op!

Het Nationaal Fietscongres zoekt de grens op in 2022. Letterlijk, want we gaan naar Enschede, dus dan is de grens dichtbij. Maar ook figuurlijk verleggen we grenzen. Enschede is altijd in ontwikkeling en nooit klaar. Dat maakt de stad boeiend en bruisend.

Ook met de fiets zijn we nog lang niet klaar. De fietswereld innoveert in rap tempo. Hoe ver kun je gaan met het vooropstellen van de fiets? Zoeken we ook dáár de grens op?

Meld je aan voor deze extra feestelijke editie!

15 & 16 juni: Circulaire Openbare Ruimte Congres

De vakbladen Straatbeeld, Biind en BuitenSpelen organiseren op 15 en 16 juni het eerste Circulaire Openbare Ruimte Congres. De gemeente Almere is gastheer van het congres. Het Circulaire Openbare Ruimte Congres bestaat uit twee delen. Op woensdag 15 juni wordt in de middag een pre-congres georganiseerd op het Floriadeterrein. Er staat een excursie op het programma waarbij bezoekers verschillende circulaire oplossingen te zien krijgen. Op 16 juni wordt het congres gehouden in de Kunstlinie in Almere. Naast de gemeente Almere wordt er voor het programma samengewerkt met verschillende kennispartners.

Schone Lucht Jaarcongres 2022

Op 30 mei staat de derde editie van het Schone Lucht Jaarcongres op het programma. We ontmoeten elkaar op de Floriade waar gastheren Provincie Flevoland en gemeente Almere ons hartelijk welkom heten. We praten elkaar bij over de stappen die zijn gezet, laten ons inspireren door de volgende generatie, halen de banden aan met (on)bekende vakgenoten. En voor wie dat wil, is een bezoek aan de Floriade mogelijk ter afsluiting van de dag.

Vorig jaar was het Schone Lucht Jaarcongres (online) te gast in Rotterdam. Dit jaar heten de bestuurders en medewerkers van de provincie Flevoland en gemeente Almere u welkom.

Gedeputeerde Cora Smelik: “In Flevoland hebben we gelukkig nog lucht die behoorlijk schoon is. Dat is goed nieuws voor de jonge Flevolanders, want zij zijn het die die lucht het langst zullen inademen. Om die schoon te houden of zelfs te verbeteren proberen we juist jonge mensen te interesseren voor zoiets doodgewoons als wat we 15 keer per minuut doen: ademen!'

Wethouder Jan Hoek: “Ook Almere is blij met de relatief schone lucht in Flevoland. Maar voor onze groeiende stad liggen er grootstedelijke uitdagingen en willen we graag de pols zijn waar ook de provincie de vinger aan houdt. Ook zijn we trots op het pionierswerk van het Helen Parkhurst-college die jonge mensen actief betrekt bij hun eigen belang: schone lucht!"

Masterclass Anders Denken

Een unieke kans. Op 20 juni 2022 kun je samen met andere vakprofessionals een middag op de UvA de masterclass Anders Denken volgen. Live, in de schoolbanken. Samen met je docent professor Marco te Brömmelstroet en Thalia Verkade, correspondent mobiliteit en straatleven. Herijk je uitgangspunten, leer opnieuw te denken over richtlijnen, normen en regels en maak maatschappelijke impact.

In hun boek Het recht van de snelste ontdekken Te Brömmelstroet en Verkade dat ‘de logica van het (auto)verkeer onze publieke ruimte heeft overgenomen én dat het denken over het mobiliteitssysteem is vastgeroest. Het is een hardnekkige knoop van schijnbaar onbetwistbare richtlijnen, normen en regels’. Daarmee schetst Te Brömmelstroet tegelijkertijd ‘de frustratie’ waar vakprofessionals tegenaan kunnen lopen bij een reflectie op hun handelen. Het ondermijnt een eerste stap om anders te denken en te handelen.