Biind Update

Weten waar wij als Biind Team mee bezig zijn? Je leest het hier!

Nieuw: de Biind Rondetafels

In 2022 zorgen we nog meer dan we al deden voor verbinding tussen domeinen, afdelingen, onderwerpen. Dat doen we bijvoorbeeld met onze rondetafels. In dit jaar staan er 4 ingepland

  • Omgevingsvisie, van boekwerk naar praktijk (2 maart)
  • Klimaatadaptatie als katalysator voor gebiedsontwikkeling ( 11 mei)
  • Vervoersarmoede (6 oktober)
  • De beweegvriendelijke leefomgeving (9 november)

Mobility Lab is een initiatief van twee mobiliteitsprogramma’s: De Verkeersonderneming uit de regio Rotterdam en SmartwayZ.NL dat zich focust op Zuid-Nederland. Beide programma’s zijn samenwerkingsverbanden met diverse overheden als partners en richten zich op een betere bereikbaarheid van hun regio. Dit jaar is ook de provincie Limburg aangesloten als partner. Mobility Lab is opgericht in 2017 en lanceerde in 2021 de vijfde editie. Ondernemers die hun concept willen testen in de praktijk kunnen zich tot en met 5 mei 2021 aanmelden voor hét startup-programma op het gebied van mobiliteit.

Masterclass Ontwikkelen met draagvlak

Breed gedragen plannen maken? Dat willen we allemaal! Positieve energie, snelle procedures en excellente ontwerpen ook. Maar hoe doe je dat? In 2022 wordt de nieuwe Omgevingswet ingevoerd. De Omgevingswet geeft de gemeente enerzijds ruimte om lokale afwegingen te maken, anderzijds worden de initiatiefnemers uitgedaagd om de belangen van de direct betrokkenen al in een vroeg stadium mee te nemen. Maar hoe doe je dat in een multi-stakeholder-omgeving met tegenstrijdige belangen? Hoe bereik je het nodige draagvlak?

Masterclass over het proces

Tijdens de Masterclass “Ontwikkelen met draagvlak” leer je hoe je een excellent omgevingsproces in kan richten voor trajecten waarbij sprake is van een complexe stakeholderproblematiek met conflicterende belangen. Je wordt uitgedaagd om met behulp van je eigen casussen te oefenen met de aangereikte kennis. Zodoende vergroot je je vaardigheden en strategisch inzicht. Meer informatie over de masterclass en mogelijkheid tot inschrijven vind je hier.

Nieuwe website!

Misschien heb je het gemist, maar sinds december heeft Biind een gloednieuwe website. Althans, gloednieuw… Laten we zeggen dat de oude site een fikse opknapbeurt heeft gehad. Een frisse look, intuïtieve navigatie en alle ruimte voor mooie artikelen. Heb jij al een kijkje genomen? www.biind.nl