Graag informeren we je over een aantal activiteiten waar wij als Biind-team mee bezig zijn. Wil je meer over deze én onze andere activiteiten weten, dan horen we dat graag.

Biind is volop in beweging Onze missie om te communiceren, verbinden en activeren en zo een bijdrage te leveren aan een gezonde, veilige, prettige en duurzame fysieke leefomgeving krijgt steeds meer gestalte. Dat blijkt ook wel uit dit overzicht van activiteiten waar we samen met partners in de sector volop mee bezig zijn. Meedoen? Dat kan. Op allerlei manieren. Weten hoe? Stuur een mail naar community manager Geert Dijkstra (geert@biind.nl).

Toegankelijkheid in de fysieke leefomgeving We hebben ons Seminar Toegankelijk Gemeentelijk Vastgoed verplaatst naar 7 oktober. In aanloop naar deze bijeenkomst delen en verrijken we kennis rond dit thema in het bijzonder én toegankelijkheid in de fysieke leefomgeving in het algemeen. Samen met onze partners VNG, Ministerie van VWS, Toegankelijk Zwolle en PBT Consult. Bijvoorbeeld via het Digitale Magazine Toegankelijkheid (verschijnt 7 mei) en een webinar reeks. Over dat laatste binnenkort meer.

Onze Zero Emissie kalender 2020 Busvervoer, (stads)logistiek, doelgroepenvervoer en andere sectoren zijn volop bezig om hun CO2-uitstoot te reduceren. Via Biind en OV-magazine besteden we hier al geruime tijd aandacht aan. Ook voor de komende periode hebben we een interessante kalender. Met onder meer een Digitale Ronde Tafel discussie in mei, (digitale) magazines in juni en oktober, op 25 november de Zero Emissie Conferentie 2020 en op 17 september organiseren we (online) het eerste Nationale HUB Congres.

Beter in Burgerparticipatie In samenwerking met de auteurs van het gelijknamige boek organiseren we een reeks activiteiten rond dit actuele thema. Op 14 mei vindt de digitale boeklancering plaats. Gevolgd door een reeks Digiklassen in het voorjaar en Masterclasses in het najaar.

Competentiedag Naast de harde kant van het vak besteden we bij Biind samen met onze partners ook aandacht aan de zachte kant. Onder meer op de Competentiedag, die we verplaatst hebben naar 15 oktober. In aanloop naar deze dag kun je al deelnemen aan een aantal webinars over Het Nieuwe Normaal in de fysieke leefomgeving.

Biind in print We organiseren veel van onze activiteiten digitaal, maar het Biind magazine van juni, boordevol inspirerende artikelen om in de zomer eens rustig door te nemen, verschijnt op papier. Suggesties voor inspirerende verhalen? Meer weten over de commerciële mogelijkheden? Stuur een mail naar manon@biind.nl.

Natuurinclusief Bouwen Op 19 november organiseren we in samenwerking met Provincie Overijssel, Natuur voor Elkaar en een groot aantal andere partners de tweede editie van het congres Natuurlijk. Noteer vast in je agenda. Binnenkort updaten we je over de ‘Road to’-activiteiten die we met en voor jou opzetten. Lees in de tussentijd nog het Inspiratiemagazine Natuurinclusief Bouwen.

OVLNL In opdracht van de Stichting Openbare Verlichting Nederland ontwikkelen we een publicatie over Omgevingsgericht Lichtontwerp. De recent gehouden (online) Adviesraad vormde het startschot van een aantal Expertteams die de komende periode elk met hun eigen thema de verdieping zoeken. Meer weten of aansluiten? Stuur een mail naar projectleider Geert Dijkstra (geert@biind.nl).

Schone Lucht Akkoord In opdracht van het Ministerie van Infrastructuur & Waterstaat verzorgen we de komende periode een aantal organisatie- en communicatieactiviteiten rond dit op 17 januari door tientallen gemeenten en provincies ondertekende akkoord. Zie voor meer informatie: www.schoneluchtakkoord.nl.

Meedoen? Dat kan. Sluit je aan als partner of lid en help de sector verder met jouw kennis, ervaring, innovaties of visie. Of informeer naar de mogelijkheden via esmeralda@biind.nl.