Gebruik je Brainz

Samen met onze Biind Experts en deelnemers 240 minuten denken, doen, discussiëren, ontspannen en acties noteren voor morgen. De verfrissende blik van onze dagvoorzitters Wytse Dassen, Suze Gehem, Denise Janmaat, Hans Nouwens en Marije de Vreeze staat garant voor een geslaagde bijeenkomst. Met een hoofd vol nieuwe kennis, inzichten en contacten naar huis. Dat is Biind Brainz op 5, 6 en 7 februari bij het stadslab Brainz in Zwolle.

Wat gaan we doen? Bekijk hieronder een greep uit de sessies.

Toegankelijkheid – 6 februari ochtend

Marieke van Brussel


De gemeente Zwolle is al een paar jaar geleden begonnen met de uitvoering van het VN-verdrag voor mensen met een handicap. De aanpak is daarbij vooral gericht op ‘doen’. Namens de gemeente zal Stadsergonoom Marieke van Brussel vertellen over hoe Zwolle het VN- verdrag concreet maakt. Het actieplan dat de gemeente recentelijk heeft laten vaststellen vormt de input voor een gesprek over de aanpak en dilemma’s als het gaat om toegankelijkheid.

Smart Mobility – 7 februari ochtend

Tom Jacobs


Trendsportal is hét mobiliteitsnetwerk van Noord-Limburg. Hierin hebben acht Noord-Limburgse gemeenten hun gezamenlijke mobiliteitsvisie ontwikkeld. Tijdens onze sessie gaat Tom Jacobs dieper in op de vraag: ‘Hoe kunnen smart mobility-oplossingen en MaaS-systemen een bijdrage leveren in het verminderen van de (groeiende) vervoersarmoede in minder stedelijke gebieden?’


Groen – 5 februari middag

Tanja van der Knoop


Stichting Green City Buzz maakt van groen het stralende fundament van een optimale openbare ruimte - door integraal te werken. Groen wordt vaak eenzijdig benaderd, met te weinig diepe groene vakkennis en ambitie. Dat is zonde. Een conventionele blik op groen zorgt dat de planten vaak niet in de volle grond, maar in bakken worden geplant en ook niet in elk seizoen optimaal presteren. Dat laat kansen liggen voor klimaat-, regenwater- en hittebestendigheid én voor sociale cohesie, placemaking, biodiversiteit en esthetiek. In deze interactieve sessie prikkelen we daarom om anders te kijken naar groen, voor een mooie stad die futureproof is.