Biind Update

Weten waar wij als Biind Team mee bezig zijn? Je leest het hier!

Masterclass Gezonde Openbare Ruimte

Nog maar enkele plekken beschikbaar!

Een goed ingerichte openbare ruimte stimuleert gezond gedrag en bevordert de gezondheid. Covid-19 heeft de belangrijke rol van de woonomgeving voor onze gezondheid alleen maar zichtbaarder gemaakt. Maar… hoe creëer je gezonde openbare ruimte?

De nieuwe Omgevingswet biedt kansen om gezondheid mee te nemen in ruimtelijke opgaven. De tweedelige online masterclass ‘Gezonde Openbare ruimte’ op 2 en 9 juni biedt volop handvatten en inspiratie om (samen) te werken aan een gezonde omgeving. De masterclass is zowel interessant voor professionals in het ruimtelijke als in het sociale en gezondheidsdomein.

Verbindingsfestival Slimme Stad

Op 30 september organiseren we de vierde editie van het Verbindingsfestival. Deze keer staat het evenement in het teken van de Slimme Stad. De ontwikkeling van technologie zorgt ervoor dat we onze steden steeds slimmer en efficiënter kunnen inrichten. Dit biedt kansen aan alle domeinen in de fysieke leefomgeving. Scenario’s zijn op voorhand door te rekenen, beleidskeuzes worden daardoor minder gemaakt op basis van een onderbuikgevoel, maar gebaseerd op harde data. Dat scheelt tijd en geld. Risico’s zijn er ook, met name op het gebied van privacy en veiligheid. Ook vraagt de digitalisering van onze samenleving om een schaalsprong op het gebied van kennis en vaardigheden. 

Het Verbindingsfestival de Slimme Stad is dé plek om die kennis een stap verder te brengen. Een keur aan sprekers, verdiepingssessies en discussies komt voorbij, gemixt met een fijne portie fun. Zoals je van ons gewend bent natuurlijk. 

Provincie Zuid-Holland organiseert webinarreeks gezonde en veilige leefomgeving

Gezondheid is een groot goed. Omdat de leefomgeving hier veel invloed op heeft, richt provincie Zuid Holland deze zo in dat het de gezondheid optimaal ondersteunt. De komende maanden maakt Acquire in opdracht van de provincie een webinarreeks over verschillende thema’s uit de gezonde en veilige leefomgeving. Tijdens de webinars gaan we in gesprek met gemeenteambtenaren en andere professionals uit het fysieke en het sociale domein.

Irene Voskamp, Programmamanager Gezond en Veilig: “Ik nodig jou van harte uit hieraan deel te nemen. Samen zetten wij ons in voor een gezond en veilig Zuid-Holland waar iedereen kan meedoen en die de gezonde keuze makkelijker maakt. Elke dag beter.”

De webinarreeks is voor alle professionals die zich bezighouden met de gezonde en veilige leefomgeving, binnen én buiten provincie Zuid-Holland.

Kijk hier voor meer informatie en of aanmelden

Word Biind Expert!

Naast onze partners vormen de Biind Experts een belangrijke pijler van onze community. Al meer dan 50 professionals delen regelmatig hun kennis op ons platform. Vind jij het leuk om je te verbinden aan onze community? Heb jij iets te vertellen over een van de thema’s van Biind? En wil jij je netwerk vergroten? Meld je dan aan! Kijk hier voor meer informatie of stuur een mailtje manon@biind.nl.

Datadag Ruimte: over wat vandaag al kan!

Data en slimme technologie zorgen voor een efficiënter beheer van de openbare ruimte. Bezoekers worden tijdens de Datadag Ruimte meegenomen in de mogelijkheden van data en slimme technologie; van het van afstand monitoren van speeltoestellen tot het gebruik van data in de groenvoorziening. Aan de hand van interactieve sessies wordt het thema slimme openbare ruimte verder uitgediept. De thema’s die aan bod komen zijn openbare verlichting, spelen en groen. Kansen, mogelijkheden, successen, risico’s, randvoorwaarden en eisen, het komt allemaal aan bod tijdens de Datadag Ruimte.

Kijk voor meer informatie en aanmelden op www.datadagruimte.nl