Biind Update

Graag informeren we je over een aantal activiteiten waar wij als Biind-team mee bezig zijn. Wil je meer over deze én onze andere activiteiten weten, dan horen we dat graag.

Nieuwe Biind Partner: Technolution Move

Deze maand stellen we Technolution als nieuwe Biind Partner aan je voor. "Technolution Move ontwikkelt innovatieve oplossingen voor mobiliteit en infrastructuur", aldus marketing manager Willemijn Berkhout. "Wij werken en denken mee op verschillende niveaus (visionair, beleid, strategisch en tactisch) en kijken daarbij verder dan alleen de technische oplossingen. Wij werken het liefst in cocreatie samen met klanten en partners. Wij zien ernaar uit om via Biind nieuwe contacten op te doen, met wie we graag onze kennis delen op de gebieden verkeersmanagement, scheepvaartmanagement en automatisering van civiele objecten. Daarnaast leren we graag van de inzichten van anderen. Met het platform Biind, waar vele modaliteiten en inzichten samen komen, kunnen we van elkaar leren en elkaar versterken."

image
image
image

Een loopvriendelijke stad, zo doe je dat!

In het pas verschenen boek Loop! vertelt stedenbouwkundige Annemieke Molster samen met landschapsarchitecte Sandra Schuit hoe steden en dorpen loopvriendelijker kunnen worden. Lopen is geweldig. Het is goed voor lijf en leden, het is ideaal voor reflectie én voor ontmoeting. Lopen is milieuvriendelijk, goedkoop, en vraagt weinig ruimte in onze overvolle steden. Lopen zit in onze natuur. Maar omdat het ook in onze aard zit om energie te sparen, doen we het maar weinig. We wandelen voor ontspanning, maar gebruiken onze benen zelden als dagelijks vervoermiddel. Dat kan anders! Maar dan moet onze omgeving wel een beetje helpen. Daarom is er dit boek. Loop! is bedoeld om de trend van loopvriendelijke stedenbouw te versterken door inspirerende voorbeelden te laten zien en praktische oplossingen te bieden. In tien ontwerpprincipes laten de schrijfsters zien wat er allemaal mogelijk is.