Biind Update

Weten waar wij als Biind Team mee bezig zijn? Je leest het hier!

image

ZorgSaamWonen Congres

Het landelijke jaarcongres van het platform ZorgSaamWonen is verplaatst naar het voorjaar van 2022. De definitieve datum volgt zo snel mogelijk. Maart 2022, zoals staat aangegeven als datum in de agenda betreft dus een voorlopige datum! Voorafgaand aan het congres organiseren een pré-event. Ook hierover volgt zo snel mogelijk de juiste informatie + datum. Het ZorgSaamWonen Congres wordt georganiseerd in samenwerking met provincie Overijssel.

Het ZorgSaamWonen Congres verbindt de wereld van architecten, bouwers, beheerders en ontwikkelaars met die van lokale, regionale en provinciale overheden, zorginstellingen, dienstverleners, GGZ en woningcoöperaties. Het doel van het congres is om het fysieke en sociale domein te verbinden, informatie te delen, elkaar te leren kennen en activeren en gezamenlijk vervolgstappen te zetten.

Meer informatie

Breed gedragen plannen maken? Dat willen we allemaal! Positieve energie, snelle procedures en excellente ontwerpen ook. Maar hoe doe je dat? In 2022 wordt de nieuwe Omgevingswet ingevoerd. De Omgevingswet geeft de gemeente enerzijds ruimte om lokale afwegingen te maken, anderzijds worden de initiatiefnemers uitgedaagd om de belangen van de direct betrokkenen al in een vroeg stadium mee te nemen. Maar hoe doe je dat in een multi-stakeholder-omgeving met tegenstrijdige belangen? Hoe bereik je het nodige draagvlak?

Tijdens de Masterclass “Ontwikkelen met draagvlak” leer je hoe je een excellent omgevingsproces in kan richten voor trajecten waarbij sprake is van een complexe stakeholderproblematiek met conflicterende belangen. Je wordt uitgedaagd om met behulp van je eigen casussen te oefenen met de aangereikte kennis. Zodoende vergroot je je vaardigheden en strategisch inzicht.

Houd de website van Biind in de gaten voor nadere info over de masterclass Ontwikkelen met draagvlak.

image

Loop!

"Het boek Loop! staat vol met innovatieve vergezichten, stedenbouwkundige praktijkvoorbeelden en concrete uitvoeringstips voor het inrichten van een loopvriendelijke stedelijke omgeving".

Het is HET boek voor iedereen die zich vakmatig bezighoudt met de inrichting van steden en dorpen en graag wil weten hoe we deze loopvriendelijker kunnen maken.

Pioniers in transitie

Hoe werkt innovatie? En welke rol speelt de gedragscomponent? Nick Knoester (Over Morgen) werkt aan het boek Pioniers in Transitie. Het boek spitst zich toe op pioniers die het aandurven om een transitie in gang te zetten en de betrokkenen die daar een cruciale rol in spelen. Daarbij neemt Nick ons mee door twee transities: de mobiliteitstransitie – van particulier bezit en olie verstoken naar gedeelde, gedistribueerde en schonere mobiliteit – en de eiwittransitie – van grote hompen vlees op je bord naar duurzamere, gezondere alternatieven.

image

Word Biind Expert!

Naast onze partners vormen de Biind Experts een belangrijke pijler van onze community. Al meer dan 50 professionals delen regelmatig hun kennis op ons platform. Vind jij het leuk om je te verbinden aan onze community? Heb jij iets te vertellen over een van de thema’s van Biind? En wil jij je netwerk vergroten? Meld je dan aan! Kijk hier voor meer informatie of stuur een mailtje manon@biind.nl.