Voorwoord

image

Manon van Ketwich, hoofdredacteur Biind

Laat je omgeving je niet beperken!

Terwijl ik dit schrijf zitten we midden in de tweede lockdown. Net als in het voorjaar van 2020 zijn we veelal aan huis gekluisterd. Gecombineerd met de traditionele goede voornemens leidt dat hordes mensen die dagelijks ommetjes maken. Meestal gewoon in de buurt. Broodje in de hand en stappen maar. We zijn het afgelopen jaar hogere eisen gaan stellen aan onze eigen buurt. Club en kroeg waren en zijn dicht, we zullen ons dichterbij huis moeten zien te vermaken. En dan pas valt op dat die provinciale weg een groot obstakel is voor een fatsoenlijk rondje hardlopen, dat het speeltuintje om de hoek maar weinig uitdaging biedt en dat het op dat ene strookje groen in de buurt bij de lunchwandeling wel erg druk werd.

In deze editie van Biind Magazine gaan we dieper in op de beweegvriendelijke leefomgeving, de kansen en de risico’s. Laat je inspireren. Zodat we, als straks de beperkingen door het virus worden opgeheven, niet worden beperkt door onze eigen omgeving.

Graag wijs ik je ook even op het verslag van de eerste Biind PEP-meeting. Een kleine dertig experts en partners van Biind brainstormden over de maandthema’s van Biind, gingen met elkaar in discussie en breidden en passant hun netwerk uit. Wil jij hier de volgende keer bij zijn? Lees dan snel verder op pagina 9. Ik wens je veel leesplezier. Blijf gezond!

Manon van Ketwich,

HoofdredacteurBiind