Biind update

Graag informeren we je over een aantal activiteiten waar wij als Biind-team mee bezig zijn. Wil je meer over deze én onze andere activiteiten weten, dan horen we dat graag.

Verbindingsfestival

Op 22 april organiseert Acquire Publishing alweer het derde Verbindingsfestival. Het festival staat in het teken van De Gezonde Stad. De voorbereidingen zijn in volle gang en uiteraard kan jij meedoen. Gewoon, door je ticket aan te schaffen via www.verbindingsfestival.online. Een actieve bijdrage kan natuurlijk ook. Denk mee over het programma, word partner of dien jouw sessie in. Stuur je mail naar manon@biind.nl en we nemen contact met je op.

Graag stellen we een van onze nieuwe Biind Partners aan je voor: Groenkeur

Binnen het netwerk van Biind komen de diverse disciplines binnen de openbare ruimte samen. Groen mag hierin niet ontbreken. Groenkeur is het enige onafhankelijke keurmerk voor de groene sector. Ons doel is de kwaliteit van het vakmanschap en het duurzaam ondernemen van de groenprofessionals te bevorderen én te behouden. Een Groenkeur-certificaat verzekert opdrachtgevers ervan dat de kwaliteit periodiek wordt gecontroleerd door een onafhankelijke certificatie-instelling. Daarnaast zijn onaangekondigde controles ook standaard onderdeel van onze kwaliteitsborging. Bedrijven en personen met een Groenkeur-certificaat tonen hiermee aan dat zij kwaliteit serieus nemen en dat zij voldoen aan de eisen die opdrachtgevers stellen.

Nieuwe Biind Expert: Elma van Beek

Werken aan de toekomst van stad en mensen, dat is voor stedenbouwkundige Elma van Beek de kern van haar vak. Duurzaamheid is daarmee onlosmakelijk verbonden. Daarom specialiseerde zij zich in duurzame stedelijke ontwikkeling in de breedste zin van het woord en circulaire stedenbouw in het bijzonder. Hierover schreef zij het boek ‘Levende stad, stad om in te leven’. Met veel enthousiasme en een persoonlijke benadering past zij de strategie van de Levende Stad toe in heldere visies, strategische plannen en realistische projecten in het ruimtelijk vakgebied. Als partner bij Bureau Maris combineert zij het streven naar hoge kwaliteit met een scherpe analytische blik en een pragmatisch gevoel voor verschillende belangen van betrokken partijen.

image

Datadagen 2021

Dit voorjaar organiseren de gezamenlijke redacties van Acquire een drietal Datadagen. Binnen de clusters Mobiliteit, Ruimte en Gebouwde Omgeving laten we zien wat er vandaag en morgen concreet met data kan. Bij elk van de drie domeinen komt een aantal casussen aan bod waarin kernvragen uit beleid en beheer worden behandeld én hoe data daarin toegepast zijn of hadden kunnen worden. Niet alleen de inhoud maar ook alle weerstanden komen aan bod. Zo leggen we de koppeling tussen het dagelijks werk en wat data daarin kan betekenen. De datadagen vormen een opmars richting het Verbindingsfestival van 30 september, dat de Slimme Stad als hoofdthema heeft.

Houd www.biind.nl in de gaten voor data, aanmelden en samenwerkingsmogelijkheden.

Volgende maand in Biind Magazine

In februari staat het thema Digitale Leefomgeving centraal. Meten is weten. En dan doen we dan ook volop. We gebruiken data voor het staven van ons beleid, om inzichten op te doen die we met het blote oog niet kunnen waarnemen. We kunnen nu eenmaal niet meer alleen varen op ons onderbuikgevoel. Data bieden ons ontzettend veel kansen en mogelijkheden om de verbinding met andere domeinen en disciplines te leggen. Tegelijkertijd brengt het gebruik van data nieuwe uitdagingen met zich mee.

Heb jij suggesties voor artikelen, projecten die aandacht verdienen of ben jij dé Expert op dit gebied? Stuur dan een mail naar manon@biind.nl.