Manon van Ketwich, redacteur Biind

Prime time voor toegankelijkheid

Op 17 juni hield KRO-NCRV de verkiezing voor een Minister van Gehandicaptenzaken. De omroep zocht iemand die het gezicht en de stem wordt van alle mensen met een handicap in Nederland. Het feit dat een landelijke omroep op prime time zo’n verkiezing uitzendt, is veelzeggend.

Toegankelijkheid en inclusiviteit staan hoog op de agenda, zo blijkt. Ook bij gemeenten zijn de onderwerpen actueel. In deze editie van Biind Magazine lees je een interview met Maartje van Boekel en Kerstin Leidorf, die gemeenten namens de VNG ondersteunen bij het maken van een Lokale Inclusie Agenda. Ze maken na iets meer dan een jaar de balans op én kijken vooruit, want er is nog genoeg te doen als het gaat om het toegankelijk maken van Nederland.

In de special Toegankelijkheid lees je verder onder meer een reportage over de dementiebril, die je laat ervaren hoe het is om dement te zijn. Steeds meer mensen krijgen te maken met dementie, zelf of in hun omgeving. Door te ervaren wat de ziekte met je doet, krijg je beter besef van wat er nodig is om het leven van dementerenden zo prettig en comfortabel mogelijk te maken.

Zoals je van ons gewend bent, zijn er buiten de special om nog veel andere leuke artikelen te lezen deze editie. Zo vertellen we je alles over onze vijf netwerken. Ze staan in het teken van Duurzame Stadslogistiek, Toegankelijkheid, Natuurinclusieve Omgeving, Toekomstgericht Beheer en Slimme Samenleving. Wil jij ook met professionals in contact komen die met dezelfde vragen en opgaven zitten als jij? Sluit je dan aan! En zet dan meteen even de Verbiindingsdag in je agenda, de jaarlijkse ontmoetingsdag van alle Biind Netwerken.


Manon van Ketwich

redacteur Biind