Voorwoord

image

Manon van Ketwich, hoofdredacteur Biind

Oh, wat een jaar

Met de publicatie van deze editie van Biind Magazine markeren we het einde van 2020. Een jaar waarover inmiddels al heel veel over is gezegd. Er was dan ook veel om over te praten.

Waarschijnlijk is het nog nooit zo onzeker geweest hoe een nieuw jaar eruit gaat zien. Heb jij bijvoorbeeld al vakantieplannen gemaakt? Weet je al of er al een nieuwjaarsborrel met collega’s op de agenda staat? Welke evenementen je kunt gaan bezoeken in 2021? Ik bedoel maar. Allemaal zaken die een jaar geleden vanzelfsprekend leken, zijn in 2020 op losse schroeven komen te staan.

Gelukkig zijn er ook dingen die we wel weten. Namelijk dat Biind ook in 2021 weer zijn steentje gaat bijdragen aan een mooiere fysieke leefomgeving. Bijvoorbeeld met onze magazines, die elke maand in het teken staan van een ander thema. Welke dat zijn lees je in onze kalender op pagina 3. Of met onze evenementen, online en hopelijk op termijn weer fysiek. Tenminste, als het fysiek bij elkaar komen van toegevoegde waarde is. Want als we iets hebben geleerd het afgelopen jaar is dat het lang niet altijd noodzakelijk is om in trein of auto te stappen om kennis uit te wisselen. Dat kan vaak prima via online tools, dat scheelt een hoop tijd en kosten.

Biind gaat in 2021 ook verder met het versterken van de community. Steeds meer partners en experts verbinden zich aan ons platform, om samen te werken aan integrale opgaven. We maken dit concreet met onze PEP-meetings, de eerste staat gepland op 20 januari.

Ik hoop dat we jou met Biind in 2020 hebben kunnen inspireren. Alle hobbels die we onderweg tegenkomen hoeven ons er niet te van weerhouden mooie dingen te maken, nieuwe ideeën te lanceren of oude gewoonten te doorbreken. Zullen we dat in 2021 weer gaan doen?

Ik wens je fijne feestdagen en vooral een gezond 2021.

Manon van Ketwich,

HoofdredacteurBiind