Voorwoord

image

Guus Puylaert, redacteur Biind

Extra gas geven

De coronacrisis heeft impact op alles en iedereen, en dus ook op de verdere uitrol van het zero emissie busvervoer in Nederland. Maar de politieke akkoorden blijven staan. Laat je dan je oren ernaar hangen, of pak je het initiatief en geef je juist extra gas? In Nederland kiezen we voor het laatste.

En dat doen we met z’n allen. Leveranciers, decentrale overheden, adviesbureaus en vervoerders zelf dragen hun steentje bij aan de verdere uitrol. Dat wordt duidelijk in de artikelen die je in deze special zult lezen. Want we hebben elkaar nodig om als ov-sector voorop te kunnen blijven lopen in Nederland.

We gaan duidelijk een nieuwe fase in, concluderen Jan van Selm en zes experts tijdens het Rondetafelgesprek waarover je kunt lezen op pagina 6. Maar wel een fase waarin tal van nieuwe vragen opkomen die de komende maanden of jaren beantwoord moeten worden.

Een aftrap daartoe doen wij trouwens tijdens de digitale Zero Emissie Conferentie op 26 november. In diverse panelgesprekken gaan experts met elkaar in gesprek, onder leiding van dagvoorzitter Marc Maartens. Niet alleen om geleerde lessen te delen, om ook op uitdagingen van morgen te bespreken en een blik te richten op de toekomst: hoe ziet de wereld er bijvoorbeeld in 2021, 2031 en 2041 uit? Het programma vind je hier. En meld je vooral gratis aan.

Over het streefjaar 2030 hoeven we ons trouwens geen zorgen te maken, concludeert Van Selm trouwens in eerder genoemd gesprek. Ik hoop met hem mee.

Guus Puylaert,

redacteur Biind