Biind Update

Weten waar wij als Biind Team mee bezig zijn? Je leest het hier!

Graag stellen we liefst drie nieuwe Biind Partners aan je voor. Wil jij ook aansluiten bij de Biind Community? Bekijk hier de partnerbrochure.

image
image
image
image

Masterclass Gezonde Openbare Ruimte

Een goed ingerichte openbare ruimte stimuleert gezond gedrag en bevordert de gezondheid. Covid-19 heeft de belangrijke rol van de woonomgeving voor onze gezondheid alleen maar zichtbaarder gemaakt. Maar… hoe creëer je gezonde openbare ruimte?

De nieuwe Omgevingswet biedt kansen om gezondheid mee te nemen in ruimtelijke opgaven. De tweedelige online masterclass ‘Gezonde Openbare ruimte’ op 2 en 9 juni biedt volop handvatten en inspiratie om (samen) te werken aan een gezonde omgeving. De masterclass is zowel interessant voor professionals in het ruimtelijke als in het sociale en gezondheidsdomein.

Mobility Lab

Mobility Lab is een startupprogramma dat startups met een slim mobiliteitsidee koppelt aan een aansprekende eerste klant (een launching customer). Zo kunnen ze hun mobiliteitsinnovatie testen én bewijzen. Zodat ze impact maken op jouw dagelijkse reis.

Mobility Lab is een initiatief van twee mobiliteitsprogramma’s: De Verkeersonderneming uit de regio Rotterdam en SmartwayZ.NL dat zich focust op Zuid-Nederland. Beide programma’s zijn samenwerkingsverbanden met diverse overheden als partners en richten zich op een betere bereikbaarheid van hun regio. Dit jaar is ook de provincie Limburg aangesloten als partner. Mobility Lab is opgericht in 2017 en lanceerde in 2021 de vijfde editie. Ondernemers die hun concept willen testen in de praktijk kunnen zich tot en met 5 mei 2021 aanmelden voor hét startup-programma op het gebied van mobiliteit.

image

Inspiratiedag Groenblauwe Schoolpleinen

Veel schoolpleinen in Nederland zijn nu nog stenen woestijnen. Maar dat verandert razendsnel. Dicht betegelde schoolpleinen gaan op de schop en transformeren in groen blauwe oases. De meerwaarde van groen blauwe schoolpleinen is duidelijk. Een gezond schoolplein vermindert pestgedrag, bevordert bewegen en is een ideaal buitenlokaal. Een gezond schoolplein verhoogt het leervermogen van kinderen. Daarnaast helpt de groene blauwe golf mee om klimaatdoelen te realiseren.

Tegelijkertijd roept de groen blauwe transformatie van schoolpleinen ook veel vragen op. Hoe voorkom je missers? Er is daarom grote behoefte om kennis te delen en ervaringen uit te wisselen. En te leren van voorbeeldprojecten. Voor het platform BuitenSpelen en Stedebouw & Architectuur aanleiding om de Inspiratiedag Groenblauwe Schoolpleinen te organiseren.

Dit online event, dat plaatsvindt op 19 mei, gaat over ontwerp, aanleg en onderhoud van groenblauwe schoolpleinen, en behandelt relevante aspecten die van belang zijn om de stap van grijs naar groen en blauw tot een succes te maken.

image

Masterclass Anders Denken

We roepen het steeds vaker en steeds luider: “De wereld loopt vast”. We bedoelen ermee dat essentiële systemen vastlopen. Denk aan de noodzakelijk geworden energietransitie, de woningbouwopgave, het klimaat en de stikstofproblematiek. En, als het om het verkeer gaat zouden we hebben gezegd: ”kijk naar de vele files". Corona heeft de resetknop voor het autoverkeer hard ingedrukt. Grijp deze ‘vastloper’ als kans.Professor Marco te Brömmelstroet verdiept zich al langere tijd in ‘anders denken’. En verzorgt nu, in aansluiting op zijn recente boek Het recht van de snelste dat hij schreef met Thalia Verkade van De Correspondent, voor jou een online-Masterclass. Tijdens deze cursus zet hij je aan tot anders denken. Ongemakkelijk misschien, confronterend wellicht. Maar zeker interessant en belangrijk. Zodat jij jouw werk met andere ogen kunt bekijken, nieuwe vragen kunt stellen en soms tot andere uitwerkingen kunt komen. Of zoals jouw docent zegt: ‘Leer frustratie te herkennen en te benoemen. Je moet daar geen angst voor hebben. Ik ben ook niet bang.’

Datadag Gebouwde Omgeving: over wat vandaag al kan!

Op 20 mei gaan we met elkaar in gesprek over de vele kansen, mogelijkheden, successen, risico’s, randvoorwaarden en eisen die het verslimmen van de Gebouwde Omgeving met zich meebrengt.

In een inspirerend online event kun je (je laten) bijpraten over onder meer data en slimme technologie in alle facetten van de Gebouwde Omgeving. Vanaf je eigen (thuis)werkplek kun je actief deelnemen zonder reistijd, files en uitstoot.

Lees meer op www.datadaggebouw.nl

image

Loop!

"Het boek Loop! staat vol met innovatieve vergezichten, stedenbouwkundige praktijkvoorbeelden en concrete uitvoeringstips voor het inrichten van een loopvriendelijke stedelijke omgeving".

Het is HET boek voor iedereen die zich vakmatig bezighoudt met de inrichting van steden en dorpen en graag wil weten hoe we deze loopvriendelijker kunnen maken.