Dit zijn de Experts van Biind

Nederland staat voor een aantal grote uitdagingen op het gebied van verstedelijking (en krimp), bereikbaarheid, vergroening en meer. Om te zorgen dat Nederlanders op een prettige manier kunnen blijven leven, wonen, reizen en verblijven, moeten we deze inhoudelijke uitdagingen oplossen. Dat kunnen we alleen samen.


Biind is een netwerk van professionals die samenwerken aan deze concrete en integrale opgaven in het domein van ruimte en mobiliteit. Onze experts vormen daarin een belangrijke pijler. Vanuit allerlei hoeken, van beleid en uitvoering tot wetenschap en onderwijs, delen zij hun kennis en expertise om te inspireren en te prikkelen, maar vooral om aan te zetten tot actie.

Denise Janmaat

Denise Janmaat is directeur van het Nederlands Instituut voor Toegankelijkheid, dat ontwerpers en beslissers op gebied van openbare ruimte en gebouwen over de toegankelijkheid adviseert. Zo keek zij laatst naar een situatie die wij veelal voor lief nemen, terwijl dat eigenlijk niet zou moeten: de toegankelijkheid van het terras.

Dinand Ekkel

Dinand Ekkel is lector Groene en Vitale Stad op de locatie Almere en is verbonden aan de Aeres Hogeschool Dronten. In zijn lectoraat bestudeert hij de interactie tussen de mens en de stedelijke omgeving. Zo vroeg hij zich laatst af waarom er zoveel schoolpleinen worden vergroend als we juist meer tijd doorbrengen in klaslokalen.

Gerard Tertoolen

Gerard Tertoolen is verkeerspsycholoog bij adviesbureau XTNT, waarbij hij een brug slaat tussen sociale wetenschappen en mobiliteits(beleid) door mensen te enthousiasmeren en hen te laten ontdekken. Hij schrijft bijvoorbeeld over duurzaam gedrag en hoe dat concept eigenlijk indruist tegen hoe onze hersenen ontwikkeld zijn.

Mark Verhijde

Mark Verhijde werkt als zelfstandig adviseur op het vlak van participatie en maatschappelijke initiatieven, waarbij hij nieuwe verhoudingen tussen overheden, organisaties en mensen wilt vinden. Hij schreef recent over het belang van waterparticipatie, want alleen door te leren van elkaar en door te doen kan een netwerk ontstaan van waterbewuste mensen.

Lodewijk Hoekstra

Lodewijk Hoekstra is tvpresentator en mede-oprichter van NL Greenlabel, een platform dat duurzaamheid meetbaar wil maken voor planten, producten en gebieden in samen-werking met gemeenten, waterschappen, projectontwikkelaars, etc. Zo schrijft hij over de biodiversiteit in Nederland en hoe daar politiek gedragen actie voor noodzakelijk is.

Walther Ploos van Amstel

Walther Ploos van Amstel is lector Citylogistiek aan de Hogeschool van Amsterdam en is al meer dan 25 jaar werkzaam als expert op het gebied van logistiek, supply chain management en internationale distributie. Volgens hem moeten we bijvoorbeeld ons op vijf niveaus veel slimmer voorbereiden om de transitie van diesel naar elektrisch rijden uit te voeren.

Herbert Korbee

Herbert Korbee is verkeerspsycholoog op gebied van verkeer en vervoer, mobiliteit en verkeersveiligheid en heeft ook een studie rechten afgerond, met als specialisatie privaatrecht.


In deze editie schreef hij bijvoorbeeld over de rechten omtrent data: van wie zijn ze? Hebben we daar ├╝berhaupt iets over te zeggen?

Sjoerd Nota

Sjoerd Nota is verkeerskundig adviseur, onderzoeker en docent Verkeer & Openbare Ruimte bij Ruimte voor iedereen. Hij wil bijdragen aan veilige, functionele en aantrekkelijke straten, dorpskernen, pleinen en centra. Hij schreef onlangs over Shared Space en hoe dat concept nog lang niet ingestoken is op de toegankelijkheid van slechtzienden en blinden.

Angela van der Kloof

Angela is adviseur mobiliteit bij Mobycon en een bekend gezicht in de fietswereld. Zij adviseert opdrachtgevers voornamelijk op het gebied van (e-)fietsbeleid en het stimuleren van gedragsverandering door educatie, communicatie en organisatie. In haar meest recente blog pleit ze voor een Fietsfamilie-beleidsplan als gevolg van de alsmaar groeiende soorten fietsen.

Bekijk hier al onze experts.

Word jij ook Biind Expert?

Wij bieden jouw kennis en expertise een podium van duizenden professionals.


Interesse? Download dan onze flyer.