- advertorial -

Event

Bij AM Landskab ervaren we de spagaat van de gemeenten door heel Nederland. Enerzijds hebben gemeenten zeker aandacht voor de toekomstige implementatie van de Omgevingswet, maar anderzijds vereist ook het dagelijkse werk met reeds vastgestelde structuurvisies, modernisering van bestemmingsplannen en presserende opgaven binnen de gebiedsontwikkeling urgente aandacht. AM Landskab koppelt die twee dingen aan elkaar in een dynamisch event. We gaan met uiteenlopende gemeenten ter plekke leren hoe we de gebiedsontwikkeling nu al innovatief en in de geest van de Omgevingswet aan kunnen pakken.

Doe en leer

Ga tijdens dit sprankelende ‘DOE EN LEER EVENT’ in Nieuwegein zelf aan de slag met dilemma’s in praktijkcases. Aan het eind van de dag ga je naar huis met nieuwe ideeën over hoe jullie organisatie invulling kan gaan geven aan ‘innovatieve gebiedsontwikkeling’, ‘co-creatie met de samenleving’ en ‘iedereen doet mee’.

Je ervaart tijdens het ‘DOE EN LEER EVENT’ hoe je:

• De energie van de actoren kan gebruiken om vooruit te komen;

• Waarde op meerdere vlakken tegelijk creëert;

• Goede bedoelingen tegen je kunnen werken;

Je krijgt meer inzicht in vragen als:

• Welke stappen zou je kunnen nemen, wanneer en met wie?

• Hoe kan je het sociale en het fysieke domein met elkaar verbinden?

• Hoe zorg je dat je nú al in de geest van de Omgevingswet ontwikkelt?

Doelgroep

We richten ons op gemeenten die stappen aan het zetten zijn in ‘werken in de geest van de Omgevingswet’, bijvoorbeeld beleidsmedewerkers, leidinggevenden van de ruimtelijke en maatschappelijke sector, projectmanagers en projectleiders van gebiedsontwikkeling, Omgevingswet, Omgevingsvisie of Omgevingsplan. Maar ook medewerkers die zich bezighouden met ‘Samen Stad Maken’.


Organisatie

Georganiseerd door AM Landskab, Strategie l Participatie l Ontwerp van duurzame leefomgevingen met inbreng van uiteenlopende gemeenten die volop bezig zijn met innovatieve gebiedsontwikkeling.

Save the date – 7 mei in Nieuwegein!

‘Innovatieve gebiedsontwikkeling’ vindt plaats op dinsdag 7 mei in Nieuwegein. Er komt een spraakmakende dagvoorzitter voor dit event. Houd de nieuwsbrief van Biind in de gaten of kijk op www.biind.nl, hier volgt meer informatie over het event en hoe u zich kunt aanmelden.