Gemeente Boxtel: Interact Light Override app draagt direct bij aan veiligheid

Centraal gelegen tussen een aantal kleinere gemeenten trekt het Noord-Brabantse Boxtel met 30.000 inwoners de aandacht. De gemeente heeft volop winkel- en uitgaansgelegenheden, en vooral de Markt is populair. Veel bezoekers mogen ontvangen is natuurlijk prettig, maar alléén als de veiligheid gewaarborgd is. De Interact Light Override app van Signify helpt hulpdiensten om calamiteiten zoveel mogelijk te beperken, door het verlichtingssysteem met één druk op de knop naar de maximale verlichtingssterkte te schakelen. Zo ontstaat een overzichtelijke situatie die snel handelen mogelijk maakt.

Uitdaging van de klant

De gemeente Boxtel biedt inwoners en bezoekers graag een plezierige winkel- en uitgaansplek. Daarom werd in 2019 het Interact City-lichtmanagementsysteem met op afstand instelbare LED-armaturen geïnstalleerd. Met de introductie was een flinke stap gezet op weg naar een nog aantrekkelijker uitgaanscentrum. Maar ook veiligheid voor inwoners en bezoekers is belangrijk. Dus werd een oplossing gezocht zodat hulpdiensten nog beter hun werk kunnen doen.

Verlichtingssterkte zonder tussenkomst naar 100%

Sinds medio 2019 hebben hulpdiensten in de gemeente Boxtel de Interact Light Override app op hun mobiele diensttelefoon.

Hiermee kunnen de Interact Ready LED-armaturen en spotverlichting in het uitgaansgebied, die om extra energie te besparen doorgaans op 20% staan, door de hulpdiensten met één druk op de knop naar de maximale verlichtingssterkte worden gebracht. De gemeente heeft hiervoor een abonnement afgesloten met Signify, de ontwikkelaar van Interact.

Intuïtief én veilig

Bediening van de Interact Light Override app is intuïtief. De app is veilig, gebruik is pas mogelijk na een uitvoerig autorisatieprotocol. Voor de Interact Light Override app zijn geen extra hardware of installatiewerkzaamheden nodig. Alle functionaliteiten zijn al beschikbaar via het Interact City-lichtmanagementsysteem. Doordat de app werkt via dit verlichtingssysteem is betrouwbaarheid verzekerd.

Dit artikel wordt u aangeboden door Signify