Voorwoord

image

Manon van Ketwich, hoofdredacteur Biind

Leve de beheerder!

We kunnen onze fysieke leefomgeving nog zo slim, gezond en duurzaam inrichten, zonder goed beheer en onderhoud is dat geen lang leven beschoren. De beheerder is de spil van de openbare ruimte. Hij zorgt ervoor dat een goed ontwerp tot zijn recht blijft komen, weet hoe de omgeving wordt beleefd door de gebruiker en heeft kennis van technische zaken.

De rol van de beheerder is in de loop der jaren wel veranderd. Vroeger was het zijn taak om de openbare ruimte schoon, heel en veilig te houden. Tegenwoordig is de beleving van de gebruiker veel vaker leidend. Hoe wordt de fysieke leefomgeving gebruikt, wat zijn de behoeften en waar kunnen de teugels wat gevierd worden? Maatwerk dus, dat makkelijker wordt gemaakt door de beschikbaarheid van allerlei data die de beheerder helpen goed gefundeerde keuzes te maken.

Miika Hijmans van de gemeente Deventer vertelt in deze editie van Biind Magazine meer over hoe hij geodata inzet bij zijn werk. Verder in het magazine een succesvol participatieproject in Schagen, waar bewoners groen adopteren en de beheerder een adviserende rol heeft. Tot slot lees je alles over onze evenementen in de Biind Update. Zo vieren we op 29 september de tweede editie van het Verbindingsfestival!

Veel leesplezier!

Manon van Ketwich

P.S. De komende maanden denken we na over de thema’s van 2021. Houd hiervoor onze website en nieuwsbrieven in de gaten. Nu al suggesties voor volgend jaar? Mail naar manon@biind.nl