Online Verbindingsdag Beter in Burgerparticipatie – Maak een plan dan!

27 augustus | 13.30 – 17.00

Plannen en uitvoeren

Bewonersparticipatie bij je project of activiteit gaat echt beter als je eerst een heus Participatieplan maakt. In stap 5 van het Expertboek In 10 stappen beter in burgerparticipatie leer je hoe je dat doet. Superhandig! Je hoeft alleen voor jouw project de vragen Waarom, Wat, Wie, Wanneer, Waar en Hoe in te vullen. Vergeet ook niet de voorwaarden voor de bewonersparticipatie op te schrijven. Maak eerst een goed Participatieplan, dan kun je echt aan de slag.

Over de vorige Verbindingsdag Beter in burgerparticipatie van 25 juni 2020 zeiden de deelnemers:

'Nanneke en Mark brachten de deelnemers van de Verbindingsdag Beter in burgerparticipatie op een natuurlijke manier bij elkaar.'

Help, een plan!

Werk je met bewonersparticipatie en trek je vooraf je plan? Vind je het moeilijk om alles op een rijtje te zetten voor jouw project? Of ben je nog tijdens de uitvoering van de bewonersparticipatie bezig je plan te herschrijven?

En dan die bewoners die zich niets aantrekken van wat er in je Participatieplan staat en steeds met nieuwe voorstellen komen. Kan dat eigenlijk wel, bewonersparticipatie doen volgens plan?

Verbindingsdag Maak een plan dan!

De online Verbindingsdag Beter in burgerparticipatie ‘Maak een plan dan!’ op 27 augustus 2020 van 13:30 tot 17:00 uur gaat helemaal over plannen maken voor bewonersparticipatie en dan uitvoeren. Natuurlijk gaan we de Digiklas ‘Maak een concreet participatieplan’ doen, zodat je meteen de eerste opzet van je eigen Participatieplan hebt.

Doe Dan presentaties

Acht participatieprofessionals laten in de ‘Doe Dan presentaties’ zien hoe zij planmatig werken met bewonersparticipatie in hun projecten. Dat zijn onder andere:

• Maarten Bosman en Marouscha Hogeslag van Dutchplanners vertellen over de participatie opgave van projectontwikkelaar Integer Vastgoed en hoe belangrijk hun Participatieplan is voor de voortgang van de herontwikkeling.

• Guido Schreudering laat zien hoe het proces van bewonersparticipatie werkt bij de digitale interactieve tool BouwApp.

• Michel Bovy van Buurtrijk presenteert zijn erg succesvolle participatieve aanpak van groenadoptie in de gemeente Schagen, met website online en kerngroepen op straat.

Participatiedates

De ‘Doe Dan presentaties’ worden in twee ronden van steeds een half uur gehouden. Voor alle sprekers van de Verbindingsdag Beter in Burgerparticipatie geldt: geen theoretische uiteenzettingen maar praktische informatie en veel interactie met de deelnemers. Elkaar ontmoeten en ervaringen uitwisselen staat sowieso voorop. Daarom beginnen we ook met de zeer korte ‘participatiedates’ vooraf, zodat je echt kennismaakt met de andere aanwezigen.

Hoe Dan intervisies

Net als de vorige keer is er ook weer aandacht voor je eigen ‘Hoe Dan vragen’. We reserveren een apart uur van de Verbindingsdag om die Hoe-vragen te kunnen stellen, in een intervisie-achtige setting. Heb jij een vraag, bijvoorbeeld over hoe je tot een goed Participatieplan komt voor jouw project of aanpak, of wil je de andere participatieprofessionals helpen met hun vragen, dan kan dat in dit ‘Hoe Dan’ gedeelte.

Aanmelden

Samen aan het werk om een goed en concreet Participatieplan te maken? Welke stappen je dan doet en wat andere participatie professionals je daarover kunnen vertellen? Doe dan mee en meld je aan via de website beterinburgerparticipatie.nl/verbindingsdag. De kosten zijn Euro 50 exclusief 21% btw en daar krijg je het Expertboek In 10 stappen Beter in burgerparticipatie gratis bij. Heb je het Expertboek al in huis? Dan betaal je Euro 32,50 exclusief 21% btw.


Nanneke van der Heijden


Mark Verhijde