Voorwoord

image

Manon van Ketwich, hoofdredacteur Biind

Jouw invloed op het klimaat

De slogan ‘een beter milieu begint bij jezelf’ kent bijna iedereen. En tuurlijk, we kunnen in ons dagelijks leven en in ons werk heel veel betekenen voor onze leefomgeving. Door (wat vaker) de auto te laten staan, door minder of geen vlees te eten, je kent ze allemaal wel. En als we dat met een heleboel mensen tegelijk doen, dan gebeurt er ook echt wel wat.

Het beleid voor de lange termijn, de internationale afspraken worden echter een niveautje hoger gemaakt. Het feit dat Joe Biden de nieuwe president van de Verenigde Staten wordt, heeft direct invloed op de koers die het land gaat varen als het gaat om de klimaatmaatregelen. In Nederland gaan we in maart weer stemmen. Uiteraard moet iedereen voor zichzelf bepalen wat zijn of haar prioriteit is en welke partij daar bij hoort. Maar er valt zeker iets te kiezen, ook als het om klimaat gaat.

We hopen je met dit magazine wederom wat inspiratie te bieden. Bijvoorbeeld hoe je je leefomgeving klimaatadaptief kunt maken terwijl je tegelijkertijd andere opgaven aanpakt, zoals ze in Enschede aan het doen zijn. Verder hebben we wederom een heel aantal leuke initiatieven en evenementen aan te kondigen, zoals je kunt lezen in de Biind Update.

Veel leesplezier!

Manon van Ketwich,

HoofdredacteurBiind